nlVóór 15:00 uur besteld, morgen in huis!
nlVóór 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Betrouwbaar
Meer dan 20 jaar ervaring
Productontwikkeling
Webshop

Gevel impregneren

Impregneren

Gevel impregneren

Een gevel is voortdurend blootgesteld aan de elementen. Regen, wind en andere weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat vuil en vocht in de gevel trekken. Daarnaast kunnen er ook vanuit de gevel problemen ontstaan, denk bijvoorbeeld aan witte uitbloei wat ontstaat als er wordt gebouwd tijdens vochtige omstandigheden. Het impregneren van een gevel biedt de oplossing om problemen die hierdoor kunnen ontstaan te voorkomen.

Voordelen van gevel impregneren

Het impregneren van een gevel gaat verkleuring tegen, zorgt dat zouten niet naar buiten treden (hierdoor ontstaat de witte uitbloei op de gevel) en zorgt voor een minder vochtige woning / pand en daarmee voor minder stookkosten. Een met BM Holland impregneermiddel behandelde gevel, is voor vele decennia duurzaam beschermd.

Een gevel impregneren, zo werkt het

Impregneren is een methode om een stenen gevelconstructie met een oplosmiddel (solvent) of een op water gebaseerd impregneermiddel een hydrofoob karakter te geven. Dat houdt in dat het gevelmateriaal waterafstotend (hydrofoob) wordt, maar wel dampdoorlatend blijft. Bij het impregneren van een gevel, wordt een beschermende laag op de gevel aangebracht. Hierdoor krijgt vocht en vuil geen kans om in de gevel te trekken.

BM Holland heeft een eigen impregneermiddel ontwikkeld, wat veelvuldig gebruikt wordt door particulieren en bedrijven. Het impregneermiddel bieden we aan in twee varianten: op waterbasis én op solventbasis. Beide varianten zijn geschikt om o.a. gevelsteen, cementgebonden pleisterwerk, zandsteen, beton, kalkzandsteen of dakpannen te impregneren, maar impregneermiddel op waterbasis is alleen geschikt voor onbehandelde muren. Impregneermiddel op solventbasis is ook geschikt voor muren die al een keer zijn (voor)behandeld.

Een gevel laten impregneren

Wil je zeker zijn van een professionele en langdurige bescherming van je gevel? Laat je gevel dan impregneren door BM Holland. Onze specialisten zorgen voor een grondige en professionele impregnering van je gevel, waardoor deze optimaal beschermd is tegen vocht en vuil.

BM Holland Hydro Sealant

Hydro Sealant R-8
Hydro Sealant W-8
Hydro Sealant C-25

  • Gevelmateriaal wordt waterafstotend
  • Gevelmateriaal blijft dampdoorlatend
  • Beschermt de gevel tegen aanslag
  • Kant-en-klaar toepasbare vloeistof
  • Draagt o.a. bij aan een daling in stookkosten
  • 15 jaar garantie
BMHolland impregneer middel
15 jaar garantie bij BM Holland